Tuesday, November 4, 2008

Warna boleh selesai masalah?

Anda mengalamai masalah sakit kepala,tertekan atau sering rasa mengantuk?
Tahukah anda warna mampu menyelesaikan masalah tersebut....

HILANGKAN MASALAH SAKIT KEPALA - WARNA MERAH
kajian mendapati bahawa warna merah dapat membantu untuk mengurangkan rasa sakit kepala.oleh itu jika anda mengalaminya,letakka n tuala lembab berwarna merah diatas mata anda.ia mampu meningkatkan peredaran dan melonjakkan adrenalin.

MENGURANGKAN TEKANAN DITEMPAT KERJA - WARNA BIRU
anda rasa tertekan?cuba fokuskan mata anda kepada sesuatu yang berwarna biru.ia berupaya meransangkan suasana tenang dan ianya dapat mengurangkan tekanan darah.cuba ubah"screen saver" komputer anda kepada warna-warna yang dapat membuatkan anda merasa tenang dan kurangkan rasa tegang.

ELAKKAN INSOMNIA - WARNA MERAH JAMBU
jika anda mengalami masalah sukar untuk tidur yang selesa diwaktu malam,apa kata anda mencuba petua ini.hiasi bilik tidur anda dengan warna tersebut.kajian mendapati bahawa warna ini mampu mewujudkan suasana santai dan selesa.suasana yang romantik.......!

CERIAKAN MOOD ANDA - WARNA JINGGA
apabila anda merasa murung atau cuba untuk mengembalikan tenaga anda,cuba sesuatu yg berwarna jingga.insyaallah pasti mood anda akan berubah.

LENYAPKAN KELETIHAN - WARNA HIJAU
terdapat pendapat yang mengatakan warna ini mempunyai kesan positif dalam sistem imunisasi selain dapat menggalakkan suasana harmoni dalam badan.

No comments: