Wednesday, December 24, 2008

Dah lama tak posting....

Minggu ni agak sibuk sikit.

20, 21, 22 Dis saya pergi tambah ilmu di Hotel Seri Malaysia, Marang. Bila sampai rumah, banyak benda yang nak kena uruskan dan dibereskan.

Dan berpuluh jenis kursus saya hadiri, tapi kursus yang dianjurkan oleh PMINT dan MeCD ni lain macam sikit. Rasa lebih bersemangat dan hala tuju nampak lebih jelas.

Mungkin ada di kalangan para peserta kursus dan urusetia yang tak senang dengan kehadiran saya tetapi matlamat kursus lebih utama.

Saya berjiwa MERDEKA. Tak berteluk dengan pujukan dan tak berlutut demi segenggam padi. Ada yang terlepas cakap dan ada yang masih mampu dipendamkan.

Yang paling penting sekali, apa yang saya cari dalam kursus keusahawanan itu dah tercapai.

Kelemahan saya dalam perniagaan selama ini dah nampak jelas dan dah dapat jalan penyelesaiannya.

Terima kasih kepada Tuan Haji Samsudin Mohd Radzi, Pengurus Bahagian Pembangunan Usahawan PMINT. Saya nampak jelas keikhlasan Tuan dalam penganjuran kursus tersebut.

Terima kasih kepada Tuan Haji Norisham, Naib Presiden Persatuan Peniaga dan Penjaja Kecil Negeri Terengganu kerana menyenaraikan nama saya ke kursus berkenaan. Ada
kalanya pendapat kita tak sehaluan!!!

Terima kasih yang tak terhingga kepada Cikgu Dr Hj Zulkifli Awang, DBA dari Imbasan Nilai kerana menemukan saya apa itu pemasaran dan kepentingan akaun.

Terima kasih kepada Cikgu Dr HJ Abd Wahab Hashim, DBA dari ASLAH Industries kerana mengingatkna saya supaya mengosongkan 'gelas minda' supaya dapat dicurahkan dengan ilmu-ilmu yang baru.

Terima kasih kepada teman-teman se kursus kerana..........
Ah... terlalu banyak kenangan manis bersama kalian.

Terima kasih kepada Mak Janda kerana gurauan Puan dapat menghilangkan serabut dan pening saya masa buat akaun dan kertas kerja.

Kalau ada lagi yang saya terlupa nak ucap terima kasih, camni lah......

THANKS FOR ALL.........

NAMA PERNIAGAAN


Tokey dia nama Aziz

NAMA PERNIAGAAN


Ada wawasan...

NAMA PERNIAGAAN


Kedai Ubat Tak Untung?

BAJA VERMIKOMPOS


Label untuk baja vermikompos saya dah siap.
Pelancarannya akan dibuat di Pasar Chukai, Kemaman
pada
24 Dis 2008

Harga satu bungkus RM3.00
Dua bungkus RM5.00

Empat Bungkus RM10.00 + FREE sebungkus

Harga pengedar?
Nanti jumpa, kita runding.